Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Modern family

Er mochten maar een beperkt aantal familieleden per student bij de ceremonie zijn. Dat betekende in dit geval: haar beide ouders en haar zussen.

Maar we vermoedden dat ze niet zo streng zouden zijn. En daarom vroeg ik in de We are family groep (twee ouders, drie zussen) of J ook mee mocht.

Lang verhaal kort

Ik praat heel vaak over mijn kinderen met J. Maar dan dus echt heel vaak. En ik wil zo’n belangrijk moment in hun en mijn leven eigenlijk heel graag met hem delen.
Zeven jaar na de scheiding zijn we inmiddels. Zoveel tijd moest er echt overheen. In het begin hadden de meiden totaal geen zin in nieuwe partners van ouders. Iedereen begreep dat, J voorop.
Maar tijd doet veel. En hun vader gaat nu zelfs met een andere vrouw trouwen.
Lang verhaal kort: uiteindelijk waren J en de nieuwe vriendin van hun vader ook bij de ceremonie, we vulden een hele rij. En later bij het eten kwam de vriend van de oudste ook. Voor het eerst sinds al die jaren voelde dat allemaal niet ergens een beetje ongemakkelijk. Dat kwam ook door de afstuderende dochter zelf die zo’n stralend middelpunt vormde. Ze stond er ook op om met iedereen op de foto te gaan.
Aan het eind van de avond bleef zij in Utrecht terwijl wij allemaal weg moesten. Alle volwassenen vroegen zich af of ze wel veilig thuis kon komen, met al die spullen en bloemen op haar fietsje, maar ze wuifde het weg: ‘Ik stuur wel een appje als ik thuis ben.’

Dat appje kwam. Ze had er een nieuwe groep voor aangemaakt, zodat 1 bericht volstond. In die groep zaten haar ouders, haar zussen, diens respectievelijke relaties, J en de verloofde van hun vader en haar puberdochter. De naam van de groep: Modern Family.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *