De tocht naar het Vuurpaleis

De Kroonverhalen, deel 1

De tocht naar het Vuurpaleis is het eerste deel van de trilogie De Kroonverhalen.
In dit eerste deel maken we kennis met Stella en haar vriendje Max. Samen belanden zij op het droomeiland Insula, waar ze de tovenaar Morpheus en zijn wonderbaarlijke dochters ontmoeten. Maar ook in de droomwereld zijn gevaren – en Stella en Max moeten ze bestrijden.

Hoe het begint…

Op een dag is de moeder van Stella zomaar verdwenen. De politie staat voor een raadsel, maar Stella laat het er niet bij zitten.
In een oude koffer van haar oma vindt ze schriften met vreemde verhalen: Kroonverhalen. Die verhalen openen voor Stella en Max de deur naar een vreemde wereld aan de andere kant van de slaap.
Daar moeten ze heen!

Recensies

‘Een modern sprookje dat met kop en schouders boven alle andere uitsteekt.’
(Nieuwsblad van het Noorden)

‘De teksten zijn helder, poëtisch, en brengen je kind al voorlezend snel in vervoering.’
(Vrij Nederland)

‘Het verhaal sleept je mee tot je ademloos het boek sluit.’
(Jonas Magazine)

De allerleukste fanmail

Topper

‘Ik vind dat dit boek echt een topper is: een sprookje voor de iets oudere kinderen. Dit boek behoort zeker tot een van mijn lievelingsboeken. Toen ik dit boek vond in de bieb stelde ik me er eerst niet zo veel bij voor: het was meer dat ik geen andere boeken kon vinden. En ik nam de eerste 2 boeken van de kroonverhalen mee. Maar toen ik dit boek eenmaal had gelezen, had ik er spijt van dat ik niet het 3e boek ook had meegenomen. Mijn 5 jaar jongere zusje(8) begon er meteen ook in te lezen, en we vochten telkens zowat om het boek! Erg mooi geschreven en vol verrassingen! ‘

‘Petje af
Ik ben een studente aan de universiteit van Groningen en doe een onderzoek naar fantastische boeken voor de jeugd. Ik moet zeggen, dit boek verraste mij. Daar waar heel veel fantastische boeken veel op elkaar lijken, is dit boek ondanks het eeuwige zelfde plot(hoofdpersoon is uitverkoren om het kwaad te bevechten, hiervoor moet hij op reis, aan het einde van de reis overwint het goede) tóch orgineel. Het boek bevat een goede fantasie-spanningsverhouding die zelfs mij wist te boeien. Petje af.’

‘Ik vin boeken heel zaai maar dit boek is heel leuk.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *