Een heel bijzonder meisje

Ze noemen zichzelf Casa Nostra en ze hebben hun eigen vakantie-eiland in Italië. Een groep succesvolle mensen die samen werken en feesten, verbonden door één vrouw: de mooie, onbetwiste leidster Sofía.
Alicia is elf als haar ouders zich aansluiten en vanaf dat moment begint haar dubbelleven. Onder de allesomvattende vleugels van Sofía leert ze de liefde kennen en het leven vieren – alles één groot avontuur. Dat er af en toe ook onverklaarbare en zelfs gevaarlijke dingen gebeuren bij Casa Nostra neemt ze voor lief.
Totdat haar wonderland van de ene dag op de andere ophoudt te bestaan. Alicia vindt zichzelf terug tussen de brokstukken van haar eerder nog zo perfecte leven. In haar gedachten schrijft ze Sofía een lange brief die de vorm aanneemt van een droomachtige stroom van herinneringen.

“Dit boek wil je in één ruk uitlezen. De schrijfstijl is erg intrigerend, bevreemdend en spannend. De hoofdpersoon Alicia leidt een dubbelleven en wordt in een sekte betrokken bij allerlei rituelen waarvoor je haar als lezer wil waarschuwen. Er zijn expliciete seksuele passages in het boek en je voelt als het ware overal de dreiging, zelfs als het meisje liefelijke taferelen beleeft. Het doorlopende thema is de tegenstelling: geluk-verdriet, liefde-haat, gewoon-bijzonder,… waardoor je dit boek nooit opzij kan leggen zonder het gevoel van vertwijfeling!”
(Boekentroef)

Scherp en pijnlijk maar toch ook op een elegante manier troostrijk
(Karel Berkhout)

Genuanceerd, met groot inlevingsvermogen en veel gevoel voor sfeer.
(Bas Maliepaard, Trouw)

lees hier het interview met Boekwijzer: https://boekwijzer.com/2015/11/16/boekwijzer-interviewt-anna-van-praag/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *