Wie is Anna

Anna van Praag

Fragments of things are pretty interesting.
You can dream the rest.
David Lynch

Ik houd van plekken die met reizen te maken hebben zoals vliegvelden en grote tankstations die vierentwintig uur open zijn. Misschien hou ik daarvan nog wel meer dan van het reizen zelf, hoewel ik -op hakken en met lippenstift- door de hele wereld ben getrokken. Ik was getrouwd met een avonturier en met hem en onze drie blonde zigeunerdochters zijn we ooit ruim twee jaar in een Landrover Defender door Afrika en het Midden Oosten gereden.
Verhalen zijn overal. Dat wist ik al als kind, toen ik iedere avond voor het slapengaan een parallelle wereld bij elkaar verzon, omringd door briefjes en tekeningen met namen en gebeurtenissen. Verhalen zijn op een berg in Spanje, in Afrika, en in Amsterdam, ze zijn in de mensen om je heen. Ik zie de verhalen, ook waar ze nog verborgen zijn. Bij de taalzwakke kinderen met wie ik een boek maakte, als docent bij de schrijversacademie, als journalist bij kranten tijdschriften, ik vang ze bovendien al vijftien jaar in een blog.
En ik bouw er mijn boeken op. 

I can honestly say that writing is the best life there is, because you get to live within the realm of your own mind, and that is a profoundly rare human privilige.
Elisabeth Gilbert

Zie verder op deze site het Afrikablog, verslag van ruim twee jaar wonen in een Landrover Defender – en de verhalen van de berg: het leven in een klein mediterraan stadje in het hart van Andalusië.