Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Gesmijt met kandelaars

‘Als een schilderij dat langzaam wordt ingevuld.’ 

Zo beschreef een luisteraar mijn documentaire Ben ik een nepjood? Documentaire dus, geen podcast, weet ik inmiddels, want het is maar 1 aflevering (van 50 minuten).

Ontboezemingen

Wat ga je horen als je luistert? Mij, Anna, als een soort live blog. Je hoort me ontboezemingen doen over mijn verleden, wandelend door Amsterdam, zoekend naar waar ik bijhoor of juist niet. Er is gedoe over een joodse neus en gesmijt met kandelaars. En een openhartig gesprek tussen mij en mijn vader met nog veel meer gespreksstof tussen de regels door.
En je hoort Marcus! Ik hou zoveel van Marcus, hij is de voorvader uit de zeventiende eeuw die doorvraagt waar ik stop en bij me is als ik alleen het niet meer snap. Marcus wordt gespeeld door de geweldige acteur Kees Hulst en na dit avontuur voelt hij echt als familie.
Deze ‘audio familiegeschiedenis’ is op zijn beurt weer familie van mijn boek Jona. Het hoort bij de zoektocht die ik maakte om het joodse van het boek helder te krijgen. Ik zou het fantastisch vinden als jullie ernaar zouden luisteren, hier is de link: Ben ik een nepjood?

2 reacties op “Gesmijt met kandelaars”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *