Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Daar ga je!

Drie sterke vrouwen tilden mij op met woorden. 

Locatie: een romantisch balzaaltje, hartje Amsterdam. Aanleiding: de lancering van mijn nieuwste boek. Dat ik twintig jaar schrijver was. En ook: de lancering van mijn audiococumentaire (daarover later meer).

Heter en heter

Dat ik als meisje van negen al eindeloze verhalen schreef, zei mijn beste vriendin Mylou. En dat ik altijd al kinderboekenschrijver wilde worden, of anders kinderpsycholoog. Mijn uitgever Jesse zei dat haar eigen puberdochter het gevoel had dat ik twintig was, zo dichtbij. ‘In elk boek kom je dichter bij je kern,’ constateerde de geweldige Kirsten in de livestream LeesLive die inmiddels al door meer dan 1000 mensen op Instagram is gezien. En Jesse overhandigde het eerste exemplaar van ‘je allermooiste boek tot nu toe.’
Er was opwindende klezmermuziek, het zaaltje werd heter en heter, de liefde voor mij en Jona hing bijna tastbaar in de lucht. Stapels boeken werden er verkocht, ik zag het gebeuren. Hoe de voorraad slonk, hoe vreemde handen het boek opensloegen, andere ogen alvast begonnen te lezen, ik wilde alles vasthouden. Maar toen werd het toch nacht, en een paar uur later moest ik lesgeven en J razendsnel naar het filmfestival van Berlijn.
Aan het einde van the day after the night before vond ik mezelf terug tussen stapels lieve post en cadeautjes waaronder een fles topwijn die precies even oud was als mijn schrijfcarrière: 20 jaar. Gelukkig kwam mijn zus binnenvallen, dus toen konden we die meteen opentrekken. 

Zoals de vissersvrouw de boot nakijkt op de kade, verder en verder in een rechte lijn richting de horizon. Daar ga je, Jona!

Foto: Rob Ouwerkerk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *