Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Wondere wereld

‘Gaat het niet een beetje teveel over oude, witte mannen?’ De organisatoren van de Middag van het Kinderboek hadden zelf al in hun slides ludiek de vinger op de zere plek gelegd. 

De Middag van het Kinderboek is een belangrijk ding voor mensen die werken in de jeugdliteratuur, dus bij boekwinkels, uitgeverijen, bibliotheken en natuurlijk de makers zelf. 

Gesprek

De stand van zaken, was het thema dit jaar en dat leidde tot een wonderlijke mix van overdreven optimisme (‘Het komt helemaal goed met dat leesplezier bij jongeren’) tot overdreven cynisme (‘Met kinderboeken schrijven valt geen droog brood te verdienen – tenzij je tot een bepaalde incrowd behoort of onzinboeken schrijft in opdracht’). En ja, het waren veel mannen en het ging veel over mannen.
Na afloop ging ik meteen met een paar collega’s aan de wijn, dat was wel nodig. Het was natuurlijk ook de Dag van Matthijs, maar anders was het me misschien ook wel opgevallen: dat we daar bij die wijn stonden met alleen maar vrouwen. En dat op dat moment het gesprek eigenlijk pas echt begon. Het was dan ook voor het eerst die dag dat we konden reageren, dat wij zelf aan het woord waren – los van de pauzes tussen alle voordrachten door. Maar het was al laat inmiddels, dus besloten we ter plekke binnenkort met deze leuke vrouwen uit eten te gaan en verder te praten over dat wat ons bindt en eindeloos fascineert: de wondere wereld van het kinderboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *