Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Ja, boeken!

Het komt vast door de middelste dochter en haar tomeloze boekenhonger.

Daardoor krijg ik dus gedroomde appjes als ‘In één ruk Schemerleven uitgelezen. Twee boeken in een week en echt twee parels ook. Beide tot tranen toe geroerd.’ 

Indrukwekkend

Dat is besmettelijk. En bovendien begin ik een beetje genoeg te krijgen van al die schermen en series. Ineens. Dus vind ik mezelf terug ’s avonds op de bank, met een boek. Katten, kaarsen, muziek erbij en een glas wijn. Mijn huisje in de Pijp past mij steeds beter.  Je zou bijna vergeten dat ik worstel met het lege nest.
Boekwinkels kunnen best saai zijn. Maar laatst was ik met de boekendochter in de grote boekwinkel in haar stad, Utrecht. Zo’n fijne winkel met her en der zachte stoelen en lekkere koffie, en overal maar dan ook overal lezende mensen. Rijen bij de kassa. Hoezo ontlezing? Dochter pakte links en rechts boeken op, las aanbevelingen, ikzelf keek ook ineens met nieuwe ogen en uiteindelijk rekende ik een indrukwekkende stapel af. En nu lezen we dus allebei en wisselen boeken uit. 

En buiten waait de wind door de bomen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *