Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

19 op Lowlands

Mijn jongste schatje wordt 19 vandaag. Dat vierde ze vannacht op Lowlands, ongetwijfeld met heel veel drank, sigaretten en andere dingen die God en haar moeder verboden hebben. 

Mijn kuikentje.

High on love en een party vibe

‘Dunya kan echt goed omhelzen,’ zei haar grote zus gisteren, we hadden een brunch voor haar verjaardag. Ik had nog diep in de nacht taarten staan bakken, maar dat ben ik wel gewend van vroeger toen ik herbergierster was.
Ze was hyper. Ze is de hele tijd hyper. High on love en een party vibe die nu al de hele zomer duurt. Maar ook had ze zich eindelijk ingeschreven voor de KLM flight academy. Piloot wil ze worden, bij voorkeur in de duurzame luchtvaart, dat is nog wel een aparte tak van sport. Maar eerst moet ze nog door eindeloos veel selectierondes: fysiek, mentaal, en ook nog moeilijk wiskundig.
Waar zij op alle mogelijke manieren wil vliegen, was ik maar steeds bezig met het nest. Het lege nest dus. Ik had wekenlang gewerkt aan een privé-boek met alle blogjes die ik over en bij haar schreef in  de laatste vijf jaar dat we samen woonden. Was een tip van de psych om het uitvliegen te ritualiseren, het werkte goed. Ik lachte en snikte me erdoorheen, maar toen ik het haar gaf was ik alleen maar blij. En zij ook. Ik kreeg weer zo’n reuze-omhelzing van haar, zo’n omhelzing waarin ik als klein moedertje helemaal verdwijn. Ze maakte mimosa’s voor alle familie en vrienden, dat is cava met verse jus, weet ik nu (‘Wat? Nee! Dus je hebt nooit mimosa gedronken?!’ En de middelste dochter eroverheen: ‘Dat drink ik wekelijks. Minimaal.’)

En toen vertrok ze dus naar Lowlands en liet ons achter met de vaat. Maar ja, ze was dan ook jarig. 

4 reacties op “19 op Lowlands”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *