Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Reality check

Heb je zo hard gewerkt om een nieuw leven op te bouwen met lessen en trainingen en dingen in de cultuur. Dendert zo’n klotevirus erdoorheen. 

Duizenden euro’s ben ik kwijt – veelal uitgesteld werk maar uitgesteld werk kost ook geld omdat je dan later niet iets anders kan doen. 

Bonusshit

Toen maandag de mailbox ontplofte en mijn hele kaartenhuis instortte, was het laatste waar ik zin in had sereen thuis met mijn dochter koekjes bakken en ‘elkaar goed vasthouden in gedachten’. Ik wilde iets kapotslaan, heel hard schreeuwen.
Er was ook nogal wat kleinere bonusshit: alle kattenbakgrit opgehamsterd bij de winkel, stinkend huis, verdrietige katten. Mijn moeder die ik niet meer kan bezoeken. Een of andere harteloze minister die zegt dat het onze eigen schuld is dat we nu failliet gaan. Huilend bakkersvrouwtje omdat een vrouw haar had uitgescholden toen ze haar per ongeluk aanraakte. Sowieso al die hysterische social mediadiarree.
Nu doe ik Internetpauze. Ik volg alleen nog maar mijn baken NOS en de “officiële richtlijnen”.  Dat helpt.
En ik schrijf. Maart was toch al bedoeld om verder te werken aan het nieuwe boek. Woede bijkt een goede drive, je kunt er bergen op verzetten. 

Toen ging de dochter zelf maar met een of andere stoere jongen koekjes bakken. En de coffeeshops in de uitgestorven straat weer open (voor afhaal). Daarmee kwamen in ieder geval de geuren terug.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *