Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Noord-Zuid

‘Ik wil wel graag een Breitner aan de muur,’ zei J. 

‘Nou, daar hangt er een,’ zei ik. De prijs was zo hoog dat er ‘op aanvraag’ stond.

Beatrix

Mr Horror heeft overal connecties, dus zo hadden we een uitnodiging voor PAN Amsterdam, de kunstbeurs in de Rai. Niet vaak zoveel rijke mensen bij elkaar gezien. Alleen al de kleding: allemaal van de meest smaakvolle ontwerpers, de kwaliteit spatte ervan af, iedereen zag er geflatteerd uit. En elegant. En slank. En nou ja, vooral… rijk. ‘Er komen hier mensen die kunnen makkelijk in één keer mijn hele stand leegkopen,’ zei de bevriende galeriehouder annex horrorfan. In die stand alleen al hingen tientallen grote schilderijen.
J en ik vonden dat we helemaal niet uit de toon vielen en het was een goed spel om ons zogenaamde huis in te richten met de meest waanzinnige kunst. Hoewel mensen spotten nog leuker was. Daar liep oud-partijleider Pechtold aan ons voorbij, fraai gebruind. ‘Kijk, Beatrix,’ zei J. Ik lachte, maar ze was het echt, de ouwe koningin, knus aan het kunstshoppen met een vriendin. Discreet keek iedereen (behalve ik) een andere kant op, zo zijn ze op de PAN.
Na een tijdje werden we kunstmoe en we kregen ook honger. En geen zin in (of geld voor) oesters of sushi en champagne, hoe langer ik daar liep hoe meer zin ik kreeg in een vette oliebol.

Winkelcentrum

Dus pakten we de metro. Van Zuid naar Noord, waar J een totaal ander soort uitnodiging had: op het Buikslotermeerplein werd vandaag het nieuwe bioscoopcomplex geopend. We waren te laat, dus maakten we van de gelegenheid gebruik om even rond te wandelen in het winkelcentrum in Noord. Het publiek daar kon niet meer verschillen van het publiek in Zuid. Hier kleding die juist goedkoop oogde, geen fancy kapsels, sowieso alles grover, puurder wellicht.
Ook hier voelden J en ik ons goed thuishoren. We winkelden wat (‘leuk de Mediamarkt’) en bij de kraam die daar natuurlijk stond aten we de perfecte oliebol. 

 

2 reacties op “Noord-Zuid”

Wat is dat toch dat afgebroken worden vaak geen streepje meer krijgen? Hier staat dat er bij dit bordje een champagnebar is en één oester. Hebben ze er ruzie om gemaakt, die oester? Of eerlijk gedeeld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *