Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Microwereld

Nu ben ik degene die de pakjes aanneemt.

Of: joepie ik ben weer een thuiswerkende zzp-er. 

Mannetjes

Langzaam herover ik mijn territorium, hervind ik mijn ritme. Vechtend tegen de procrastinatie, de eeuwig herriemakende verbouwingen in de straat, de afleiding (ha, een pakje! hee, een kind thuis met een tussenuur!).
En dan heb je ook nog de mannetjes. Ik woon in een oud huis voor goud geld, dus er gebeurt een constante stroom aan onderhoud. Zo lekt er hier iets heel onduidelijks via een stroompunt in het plafond, daar hebben al meerdere mannetjes naar gekeken. Allemaal schatjes. Vaste vrienden ben ik inmiddels met de man met de ‘ trompetter’. Hij liet me ongevraagd enorm meeleven met het kankerachtige gebeuren bij zijn ‘leuter’ (ik vond het fijner als hij trompetter zei). Werkelijk, alle details van de operatie, het herstel, de onhandige verpleegster die te hard trok aan het katheter, de bloedingen en de luiers… ik weet ze nu hoor, jongens.
Laatst was er een ander die ook enorm op de praatstoel zat. Die had naaktkatten en ook ara’s die door zijn huis vlogen. Doe dat dus nooit, weet ik  inmiddels: een ara nemen als huisdier (spanwijdte vleugel: 1 meter). Ze slopen echt alles, die man had bijna geen huis meer over. ‘Maar ja, je gaat toch om ze geven he?’ Zoals bleek uit de enorme lading foto’s en filmpjes die ik braaf zat te kijken. De naaktkatten werden nog net niet gelyncht. ‘Spelen he? Altijd spelen, ara’s zijn net kinderen. De hele puberfase moet nog komen natuurlijk.’ 

Puinzooi

En dan hebben we het ontroerende mannetje dat lijkt op Leen Jongewaard, die komt altijd ‘voor het dak’. Die haast me iedere keer uitgebreid te vertellen dat hij vooral geen troep maakt en niks verplaatst. Hij zegt het zo vaak dat het verdacht is en ja, hij maakt dus troep. Gisteren zei hij dat hij een volle vuilniszak met ‘puinzooi’ op het dak had laten staan. ‘Dat is niet te tillen en het valt daar toch niet op.’ Al is het natuurlijk wel verwarrend voor de pieten, dacht ik later: zo’n zak op het dak rond vijf december. 

 

Één reactie op “Microwereld”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *