Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Perfect match

Hallo kinderboekenweek! Weet je nog dat ik jarenlang dag in dag uit met je in de weer was?

Dat was toen ik nog vooral voor de basisschool schreef. Dan reisde ik twee weken non-stop het land door. Ik kwam ervoor over uit Spanje, dat waren altijd krankzinnige weken van den Helder tot Maastricht. Ik verzon elk jaar nieuwe workshops, complete verhaalwedstrijden. 

Reis mee

Nu valt het reuze mee met de drukte en dat is stiekem wel fijn. Ik heb me ook maandenlang nogal verzet tegen het thema, iets met voertuigen. Boten, vliegtuigen, weetikveel. En dan als ondertitel: reis mee.
Maar terwijl ik de komende paar schoolbezoeken aan het voorbereiden ben valt pas het kwartje: dit is een briljant thema. Om mij uit te nodigen, bedoel ik. Want welke kinderboekenschrijver kan claimen dat ie in een echte Landrover gewoond heeft? Dat ie daarmee de halve wereld over is gereisd en ondertussen allerlei boeken heeft geschreven? Moord in de jungle schreef ik op weg naar Senegal, de kaft is zelfs letterlijk onze foto. Vanuit de Landrover werkte ik aan Schiet niet op mijn olifant, het schildpaddeneiland bij Guinee Bissau was de bron voor Stop hou op en sowieso het idee van het meisje dat de hele wereld over reist met haar ouders en intussen detective is, komt natuurlijk direct daarvandaan. 

Ik pak de oude reisfoto’s er maar weer eens bij. Hallo kinderen van de Kinderboekenweek, er komt een schrijver aan, kijk maar, reis mee!

 

Één reactie op “Perfect match”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *