Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Ode 23 (aan mijn glamourleven)

Er was een boekpresentatie, het was met beroemde mensen.

Wat ik van mijn moeder leerde, heet het boek. Ik sta op de kaft, ik ben ‘en vele anderen’. 

Een Ellie Lust, een Murat Isik, een Susan Smit

Diverse bekende Nederlanders hebben daarin een verhaal over hun moeder geschreven. Ik was dus ook gevraagd, al lang geleden. Wel met een specifieke vraag: de moeder in mijn boek Een heel bijzonder meisje, kon ik daarover schrijven?
Ik ben enorm gevoelig voor wensen van redacteuren en misschien nog wel gevoeliger voor gevraagd worden voor iets waar beroemde mensen aan mee doen, dus ik had ja gezegd. Dat verhaal geschreven. Een factuur gestuurd. En het daarna weer vergeten.
Tot de boekpresentatie zich ineens aandiende. Dat was ook het moment dat ik nog eens even goed keek naar het verhaal dat ik had opgestuurd. Er ontbrak een witregel. Normaal niet erg, maar in dit geval maakte het het verhaal raar onbegrijpelijk. Ik belde, maar toen lag het boek al op de persen. Eigen, slordige, schuld.
Toch ging ik vol gespannen verwachting naar de boekpresentatie. Wanneer sta je nou als collega naast een Ellie Lust, een Murat Isik, een Susan Smit? Shownieuws zou komen, ik kocht er speciaal een nieuwe haar-bloem voor.

Schuim

Even was ik verward, waar was het feestje? Toen bleek dat ik, best wel uncool, een uur te vroeg was gekomen. Later kwam het alsnog goed. De presentatie was, inderdaad, flamboyant. Shownieuws was echt gekomen. Dat weet ik omdat de camera pal voor mijn neus ging staan om alle celebs eens even goed te filmen (ik zag meteen niks meer). Ook Schuim was er, de societyrubriek van het Parool. Mijn vriendin Mylou (ook in het boek en de artiest van de avond) werd op de foto gezet, ze trok me snel naar voren. ‘En wie ben jij dan?’ vroeg de Schuimredacteur, niet heel erg geïnteresseerd. ‘Ik sta ook in het boek,’ zei ik moedig. Op dat moment liep Stine Jensen het beeld in.
Maar zoals een wijs iemand zei: ‘Je kunt ook NIET en vele anderen zijn.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *