Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Zo vier je Halloween

‘Ben je een wicca?’ vroeg de vrouw van het heksenwinkeltje waar ik net had gevraagd om ‘een panty met pentagrammen erop.’​
‘Niet echt,’ zei ik.​
‘Meer een kruidenvrouwtje?’ zei ze.​
‘Nee, dat zeker niet,’ zei ik, toch beledigd.​

Horror Show​

In mijn spinnenwebbenpanty (nee, pentagrammen hadden ze niet) dartelde ik dit weekend door Tuschinski, voor de Halloween Horror Show van vriend J. Mijn vriendinnen kijken over het algemeen met verbazing toe en moeten er zelf niet echt aan denken: de hele nacht scary movies kijken, van slasher (ja, ik ken inmiddels de vaktermen) tot spookverhaal. Maar ik ben de lulligste niet: die man heet niet voor niks Mr Horror, kom maar op dan.​
Plus, het raakt aan iets dat er al veel langer was: mijn fascinatie voor enge verhalen, van Edgar Alan Poe tot Woestewolf. En voor wicca dus, sinds het schrijven van Het heksenhotel, niet voor niks mijn bestseller. ​
Morgennacht is het echt Halloween, of Samhain, zoals de wicca’s zeggen. Een magische nacht, het heksennieuwjaar. De natuur sterft, de winter begint. Voor stiekeme wicca’s zoals ik die niet in een coven opereren volgen hier een paar tips om er, met of zonder spinnenwebpanty, bij stil te staan:.

Heksentips

1. Zet een extra bord op tafel voor de doden (deze nacht komen ze uit hun holen), vul dat met eten. Eet in stilte (sowieso een interessant experiment) om ze niet af te schrikken. Denk aan geliefde doden en communiceer met ze, ze zijn nu heel dichtbij.​
2. Brand zwarte kaarsen en uitgeholde pompoenen om de slechte geesten weg te jagen. ​
3. Doe een ritueel om slechte en negatieve dingen uit je leven te bannen. Schrijf de dingen op, op strookjes papier – en verbrand ze.​
4. Neem je een paar frisse nieuwe dingen voor en mediteer erop.  Gelukkig nieuwjaar!​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *