Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Het is eigenlijk heel simpel

Ik heb een nieuwe mantra. Het is eigenlijk heel simpel.

Dat is hem dus, de mantra: Het is eigenlijk heel simpel. Gehoord in een Nederlandse film (Weg van mij).
Hij werkt geweldig, alles wordt er lichter van.

De liefde

Het is het antwoord op kleine kopzorgen, als: ga ik verantwoord lunchen met sla of neem ik een lekker vette tosti? Het is eigenlijk heel simpel: ik heb ongelooflijk veel zin in een tosti en niet in sla. Dat komt dan morgen wel weer.
Ga ik naar zumba ook al ben ik te moe om door de regen te fietsen? Het is eigenlijk heel simpel: je hebt dat abonnement en na afloop ben je altijd blij.
Schreeuwt mijn huis om een herfstschoonmaak? Het is eigenlijk heel simpel: ik heb daar even echt geen tijd voor, laat staan zin.
Maar ook voor grote dingen werkt het: ga ik een moeilijk gesprek aan met die ene collega? Het is eigenlijk heel simpel: daar komt toch niks uit, beter maar meteen afkappen.
Twijfel ik over de liefde en wat en hoe en waarom? Nu denk ik: Het is eigenlijk heel simpel: er is een man mijn leven in gewandeld en ik word blij van hem. Soms ook niet, maar heel vaak wel. Dus wat zou ik verder nog moeilijk doen?

Saldo

Dus als dan mijn banksaldo door al dat harde werken sinds lange tijd weer de moeite waard is (ook al moet ik nog twee keer belasting betalen en heb ik vanaf februari beduidend minder werk). En je dan van  je telefoon in je kast kijkt en ziet dat je eigenlijk maar 1 echt mooie bh hebt, misschien anderhalf. En dat je diezelfde dag langs de altijd koopzieke Bijenkorf fietst en ziet dat alle lingerie twintig procent korting heeft. Nouja, dan…
Precies.

Één reactie op “Het is eigenlijk heel simpel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *