Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Stretch!

Bilbao is een hele toffe stad. Ook in de regen.

Als je je niet vantevoren vast wil leggen door overnachtingen te regelen. Maar het is wel hoogseizoen. En als je bij Baskenland hetzelfde romantische gevoel krijgt als bij Bretagne. Maar ook hetzelfde probleem: regen.

Hoog in de bergen

Dan zit je dus het ene moment op het strand en het volgende moment regen je tot op je ondergoed kletsnat als je de paseo langs de rivier doet, die volgens de reisgids het hoogtepunt is van je verblijf. Dan open je je hotelraam in hartje Bilbao maar dan is het geen raam want het opent naar een dode binnenplaats met een dak erboven en slaap je zonder zuurstof, gevangen in oude hitte. Dan kan je daarna nog zo graag aan die romantische visserskust willen verblijven maar dan beland je in een middeleeuws herbergje hoog in de bergen. Waar je dapper met je Fiat 500 en je nieuwe reisgenoot door de mistwolken naar toe klimt. Zo oerwoudachtig al die wilde bossen om je heen, zo verrukkelijk -maar ook zo verdacht- groen.
‘Stretch’, zegt mijn vriendin Jacqueline in zo’n geval. Het hele leven is voor haar als yoga, het gaat allemaal om jezelf in balans houden, om flexibel blijven en voortdurend  stretchen. Ze heeft dat woord ‘stretch’ zelfs voor mij op een kaartje geborduurd.

Stretch dus

‘Ik hou eigenlijk niet van bergen,’ zeg ik tegen J maar ik voel al dat het aan het veranderen is. Die hypergezonde nattebossenlucht, dat Sound of Music-uitzicht. En los daarvan kunnen J en ik een paar dingen nogal goed samen. Zoals wijn drinken. En de wijn, echt, die is hier fantastisch.

3 reacties op “Stretch!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *