Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Veel redenen voor een bloem in je haar

Hij heet Jan, Mr H als bijnaam mag ik niet meer zeggen van mijn dochter.

Hier zijn wat willekeurige scènes die het weblog niet haalden.

Vertel me nog eens een verhaal

Ik ben wel eens bij hem binnengekomen met de woorden: ‘Ik trek het niet vandaag, het hele leven niet en jou dus ook niet, ik ga meteen weer weg.’ Waarop Jan zei: ‘Laat me je dan alleen even vasthouden.’

Ik denk vaak: laat ik deze keer nou eens niet de hele tijd over mijn ex praten op alle mogelijke manieren. Dat lukt bijna nooit. Maar Jan luistert gewoon.

Ik zeg tegen hem: ‘Sorry ik kan niet meer mee naar dat feest, ik heb ineens onverwacht mijn kind hier ook al is het zaterdag.’ En Jan zegt: ‘Je bent zo’n warme moeder, dat is een van de dingen die ik zo leuk vind aan je.’

Dat ik sowieso doordeweeks altijd bij mijn kind wil zijn, zelfs al is zijn beste vriend jarig of wil hij me graag meenemen naar zijn lievelingsartiest. Ik zeg altijd nee en hij zegt altijd blijmoedig oké.

Heel soms treft hij per ongeluk mijn dochters. Die zich dan razendsnel uit de voeten maken. Jan pakt zijn jas en zegt: ‘Stuur ze alsjeblieft meteen een berichtje dat ik weer weg ben.’

Hij bekijkt me nogal lang en intensief in te hard daglicht. ‘Ik moet een paar kilo afvallen’  zeg ik snel. ‘En die rimpels komen van al dat reizen in de felle zon.’ ‘Ik vind je heel mooi,’  zegt Jan en als ik terug durf te kijken, zie ik dat hij het meent.

‘Praat ik teveel?’ vraag ik als ik mezelf ineens hoor ratelen. En Jan zegt: ‘Ik denk alleen maar: kom Anna, vertel me nog eens een verhaal.’

Er zijn nogal veel taboewoorden. Relatie mag nooit van mij, vriend eigenlijk ook niet en ik weiger verder dan een week of twee vooruit te kijken.  Dus Jan komt de ruimte binnen, stapt op een paar vriendinnen van mij af en zegt, tot lichte hilariteit: ‘Hallo, ik ben haar minnaar.’

‘Maar een ding moet je me echt niet flikken,’ zeg ik. ‘Je mag me nooit belazeren met een andere vrouw, nog geen kusje.’ En Jan kijkt oprecht verbaasd en zegt: ‘Maar liefje, ik heb jou toch?’

4 reacties op “Veel redenen voor een bloem in je haar”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *