Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Wat je nodig hebt. En niet.

The air that I breathe and to love you. Ik zong het vaak toen ik in de Landrover woonde.

Een nieuw huis helemaal nieuw inrichten is leuk! En verrassend. Het eerst dat ik erheen sleepte was een paar glazen, borden en bestek. O nee, het eerste was WC-papier. Bij mijn vader en zijn vrouw haalde ik een matrasje op, een kussen en een slaapzak. Toen kon ik er al slapen en eten en plassen.

Internet

Thuis voelde ik me pas echt toen de Internetmonteur was geweest. Die zorgde en passant ook voor telefoon en televisie. Dus die moest ik snel even regelen. Nog geen seconde tv gekeken trouwens. Een espresso-apparaatje! Op de kop getikt via Marktplaats, heerlijke koffie. Van Frénk kreeg ik vervolgens een prullenbak cadeau, gloednieuw, omdat het nou eenmaal belangrijk is om de dingen goed weg te kunnen gooien. Coen bracht zes stoelen, dat voelde als een enorme luxe en bijna zonde van de ruimte die ze innamen (de tafel die ik bestelde bleek een levertijd van drie maanden te hebben). En Han kwam mijn boekenplanken ophangen, die staan eerlijk gezegd leeg ook prachtig.
Ik geloof werkelijk dat ik zo zou kunnen leven. Laat die hele verhuizing verder maar zitten…

Hoewel, gisteren ging de bel. Een bos bloemen van de uitgever, inclusief (hoe slim) vaas. Staan prachtig op de kale vloer. En ik dacht aan mijn moeder die haar hele leven deze wijze woorden in een lijstje op haar bureautje had staan:
Ich habe Brot gekauft und rote Rosen geschenkt bekommen;
wie glücklich bin ich, beides in meinen Händen zu halten.

Één reactie op “Wat je nodig hebt. En niet.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *