Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Een heel bijzonder meisje

Ik heb groot en belangrijk nieuws.
Eerst even het herbergnieuws: vandaag zijn we een dagje dicht. We moeten Sail voorbereiden en even goed het riool fiksen wat weer is overstroomd. En het regent, hoera!

Ik zit moed te verzamelen op een soort slagveld van gisteren (dit is -alweer- geen dag om een jurkje te gaan kopen, zelfs al zijn we dicht). En als een mantra tegen mezelf te zeggen: je bent Anna de schrijver, Anna de schrijver.
Het bewijs ligt hier naast me: het boek waar ik drie jaar lang aan een stuk door aan heb gewerkt.
De boekpresentatie staat op 11 september. Maar… dat redden we niet! Er is zoveel persaandacht, nu al, het boek ligt vanaf maandag al in de winkels.
Ik lees die laatste zin nog een keer. En nog een keer.

3 reacties op “Een heel bijzonder meisje”

Een heel bijzonder meisje heb ik in een keer uitgelezen, helemaal in de ban van de jonge Alicia. Die intense gevoelens passen helemaal bij die leeftijd, net als de vraagtekens achteraf. Bij mij werden die hartstochtelijke gevoelens deels ingevuld op zo’n fantastisch sixties feest – op m’n twaalfde. Lang gekoesterd en later ritueel in zee gegooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *