Categorieën
Verhalen van de berg

Binnenpretjes

Ik hou zo van binnenpretjes! De saaiste dagen, de braafste momenten krijgen er kleur door. Dat jij iets weet dat nog geheim is… of stiekem denkt aan… of dit doet maar eigenlijk dat vindt… Het is net zoiets als dromen over reizen: je mag even weg met je gedachten, even ergens anders zijn. En dat moet, in ieder geval voor mij. Dat vind ik lekker. Wat zou het leven zijn zonder binnenpretjes?
En vandaag had ik weer een goeie.

Bloemetjesschort

Stel je de volgende situatie voor. Mijn moeder wordt 75 jaar en viert dat bij ons, omringd door kinderen en kleinkinderen. De lange bielzen tafel vol dampende taarten. Stralende zon, stralende oma, alles lief en blij en idyllisch. Ikzelf kom uit de keuken, uren staan koken, eer van mijn werk, veeg nog even snel tien natte handdoeken en vijf wilde babypoesjes opzij. Een soort Libelle zomerweekmoeder voel ik me – compleet met bloemetjesschort.

Ik hou zo van binnenpretjes! De saaiste dagen, de braafste momenten krijgen er kleur door. Dat jij iets weet dat nog geheim is… of stiekem denkt aan… of dit doet maar eigenlijk dat vindt… Het is net zoiets als dromen over reizen: je mag even weg met je gedachten, even ergens anders zijn. En dat moet, in ieder geval voor mij. Dat vind ik lekker. Wat zou het leven zijn zonder binnenpretjes?
En vandaag had ik weer een goeie.

Blazen, oma!

Onder de eerste klanken van Lang zal ze leven komt er een sms binnen. Ik schuif mijn schort opzij: bericht van een vriendin die met man en kinderen in een bungalowpark zit. Of tenminste, dat dacht ik. Want al zingend lees ik iets heel anders. Helaas kan ik de precieze tekst niet weergeven (dit weblog wordt inmiddels door teveel mensen gelezen), maar het gaat over hotelkamers, ranzige nachten en rennende minnaars. 
‘In de glooooooria,’ zingen ondertussen alle kleinkinderen. De schoonzonen steken manmoedig voor de vierde keer de kaarsen op de taart aan. ‘Blazen, oma, nu! Voor het weer uitwaait’. En ik? Ik sta stiekem heel hard te lachen. Om die rare sms en het verhaal erachter dat lekker nog gaat komen. Hoezo Libelle zomerweek?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *