Categorieën
Verhalen van de berg

Ei

Er zit een man met een ei op het grote plein. Een rauw ei en eromheen staan drie waxinelichtjes. Wat doet die man daar?
Hij probeert dat ei te koken, zegt Bloem.
Hij voorspelt de toekomst, zegt Ilco, en dat denk ik ook. In dat ei zit natuurlijk alles dat nog komt, je nieuwe leven na nu.
LEES VERDER

Meisjesglimdingen

Slangenbezweerders, goochelaars, bedelende kindertjes, feeksen die je handen betekenen met henna en woest worden als je ze niet heel veel geld geeft, als haremvrouwen verklede mannen die o zo sexy buikdansen, violisten, theeverkopers, nachtelijke eetstalletjes, heel 1001 nacht is tot leven gekomen op dit plein. 
Onze koffers vullen zich met geuren. Rozenzeep, musk, rode safraan, de allerzoetste kaneel. En met meisjesglimdingen natuurlijk. Ringen, kettingen, spiegeltjes, een knalrose kaftan voor Dunya. De meiden lopen zich op de eindeloze markt voortdurend blaren op de nieuwe muiltjes. 
Ik voel nu pas hoe moe mijn hoofd was van al dat schrijven de laatste tijd. Het is geweldig om je zintuigen op 100 te zetten en je gedachten op 0. En daarom loop ik ook met een boog om de man met het ei heen. Even time out tussen de sprookjes. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *