Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Zoet tijdverdrijf

Zeilen, motorrijden. Dat waren met stip de hobby’s die op 1 stonden  bij de mannen op de datingsite.

Ik keek mee met een vriendin. Gelukkig hield zij van mannen die zeilen en motorrijden, voor mij zou dat allebei niet werken. Motoren vind ik eng en zeilen een gedoe.

Horror als hobby

Niet dat ik zelf nou zo origineel ben. Koken schijnt op 1 te staan bij de lijsten van meest voorkomende hobby’s bij vrouwen in Nederland. Schrijven is geen hobby, dat is mijn werk. Maar lezen, films kijken, theater en museum natuurlijk wel, misschien is het inherent aan hobby’s dat ze een beetje braaf zijn. Zoet tijdverdrijf.
Hoewel, mijn dochters zeggen vast dat ‘reizen’ hun hobby’s is, dat klinkt al beter, net als diepzeeduiken, paardrijden, dansen. Mijn liefje heeft horror als hobby (en soms ook als werk), dat was een van de redenen waarom ik op hem viel.
Maar dit weekend ontmoette ik iemand met een wel heel bizarre hobby: schieten. In zijn huis was een grote kluis met vier geweren erin, variërend van revolver-achtige dingen tot een soort RoboCop-wapens. Het was echt een heel serieuze hobby, met een club en wedstrijden en reisjes naar voormalige oostbloklanden. We mochten de wapens zien en zelfs vasthouden maar niet fotograferen. Ik wilde dat vasthouden niet, maar J was de beroerdste niet. ‘Je kunt wel een keertje meegaan,’ zei de schutter enthousiast.

Later zei ik tegen J dat als hij dat echt zou doen, ik drie dagen niet tegen hem zou praten, mijn inner pacifist was totaal ontwaakt. Dan maar liever zeilen. Of breien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *