Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Wie als eerste alle vijftien fouten vindt, krijgt van mij een taart.

Een student schreef me: ‘Vandaag kreeg ik een mail over Gemini (AI van Google). Dat wilde ik wel proberen. Ik stelde de vraag: Wie is Anna van Praag?’
Gemini is kampioen manifesteren! Ik telde vijftien fouten, maar sommige zijn gewoon dromen die alvast werkelijkheid zijn geworden. Komt ie:

Wie is Anna van Praag? 

“Anna van Praag is een Nederlandse kinder- en jeugdboekenschrijfster. Ze is geboren in Amsterdam in 1967 en studeerde Spaans aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie werkte ze bij diverse theatergezelschappen en filmfestivals. Van Praag debuteerde in 2002 met het kinderboek “Hoe overleef ik mijn ouders?”. Sindsdien heeft ze meer dan 20 boeken geschreven, waaronder de populaire series “De Grijze Jager” en “De Kronieken van de Hemelpoort”. Haar boeken zijn vertaald in meer dan 10 talen en hebben diverse prijzen gewonnen. Van Praag is ook bekend als columnist en blogger. Ze schrijft regelmatig voor kranten en tijdschriften, zoals NRC Handelsblad, de Volkskrant en LINDA.meiden. In 2015 won ze de Nipkowschijf voor haar blog over haar ervaringen als moeder van drie dochters. Naast haar werk als schrijfster geeft Van Praag ook workshops en lezingen over schrijven en creativiteit. Ze is een inspirerende spreker die haar passie voor verhalen met anderen deelt. Enkele interessante feiten over Anna van Praag: Ze woonde twee jaar in een Landrover met haar man en drie dochters. Ze woonde zes jaar op een berg in Spanje. Ze was anderhalf jaar herbergierster van het Mandelahuisje in Amsterdam Noord. Ze is ambassadeur van de stichting Lezen & Schrijven. Ze is Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Websites: https://www.annavanpraag.nl/ <ongeldige URL verwijderd> Boeken: De Grijze Jager-serie De Kronieken van de Hemelpoort-serie Hoe overleef ik mijn ouders? Te groot voor op schoot Noorderlicht Stop hou op! Schiet niet op mijn olifant! De Kroonverhalen Ik hoop dat dit antwoord je vraag beantwoordt. Laat het me weten als je nog meer wilt weten over Anna van Praag.”

4 reacties op “Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw”

Dat dit niet helemaal klopt (of zelfs helemaal niet), is wel duidelijk en sommige onwaarheden zijn overduidelijk. Maar toch wel benieuwd wat klopt wel? En als je dit stuk over jezelf zou schrijven wat zou er dan staan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *