Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Twee galajurken in een koffer

Met een koffer met daarin twee galajurken en een ingelijste foto van de Oudere Beroemde Actrice stapte ik de trein in.

Gisteren begon dus het Filmfestival waar J de directeur van is. In de stralende zon, met een enorme drukte op de rode loper en de meest prachtige openingsfilm ooit: Perfect Days (komt later in de bioscopen, gaat dat zien!)

Zestien oesters

Bij een Filmfestival horen gasten en prijzen. Dit jaar geeft de Oudere Beroemde Actrice acte de présence. Bij sterren horen natuurlijk sterallures, als ik oud en beroemd ben, wil ik ook business class reizen en slapen in fancy hotels.
Dus daardoor loop ik monter, met mijn koffertje en die foto, eerst nog via een winkel om ‘Drie lange zwarte jurken om uit te kiezen, stretch en maat 40” te kopen, want daar heeft ze om gevraagd. Dochter Chaia en vriend Finn die ook aanwezig zijn (een van de galajurken uit mijn koffer is voor haar), gaan het wel even naar de suite van de actrice brengen. Voor de gezelligheid heb ik er ook een avondtasje bij gedaan.
Nog weer later schrijden Chaia, Finn, J, ik en honderden anderen in vol ornaat over de rode loper. Tijdens de film gaat het brandalarm, maar dat verandert niks aan de waardering na afloop. Dan is het tijd voor praten en eten in stijl  (Chaia: ‘Mam, ik at geloof ik zestien oesters’) en voor dansen op de geblokte dansvloer. Kijk de galajurken zwieren! En in de nachtelijke zee zwemmen nu diverse beroemdheden.
(Dat de Beroemde Actrice dat mist omdat ze is vertraagd, is op dat moment totaal niet meer van belang).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *