Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Selma spant de kroon

Het is een rommelig en per ongeluk groepje dat daar in dat Leidse eetcafé bij elkaar zit.

Ik denk niet dat de overige cafébezoekers kunnen raden wat ons bindt. Zeven totaal verschillende vrouwen met allerlei gesprekken die alle kanten op vliegen. Ze luiden het jaar in met patat en engeltjes. 

Legendarisch

Het kinderboekenjaar dus – want dat is onze gemeenschappelijke liefde. Ikzelf ben heel trots dat ik in 2023 20 jaar kinderboekenschrijver ben en dat gaan we dan ook groots vieren. Twee andere vrouwen aan die tafel, Mireille en Wilma, zitten dit jaar ook 20 jaar in het vak. Jowi en Claudia debuteerden ruim 10 jaar geleden. Maar Selma spant kroon. Ruim 40 jaar heeft ze haar leven nu al in het teken van de kinderboeken staan. Ze barst van de anekdotes over legendarische schrijvers die wij alleen nog maar kennen van hun boeken. Vertelt over de tijd dat de kinderboekenwereld nog overzichtelijk was en klein, Toen je nogj goed kon leven van de bibliotheekinkomsten alleen al. Over snoepreisjes verhaalt Selma en wonderlijke avonturen die geheim moeten blijven. En  over het harde werken en het vechten – soms.
Onvermoeibaar. Want Selma staat er nog steeds middenin. Stort zich met hart en ziel in weer het volgende boek, zegt dingen als: ‘Ik vraag altijd een beurs aan voor het meest ingewikkelde boek dat ik kan bedenken – om mezelf uit te dagen.’
Selma is een beetje ons aller moeder vanavond. Beter kan dit kinderboekenjaar niet beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *