Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Een recept voor je ziel

Healing power. Ik ging met de dochter naar  een expositie in het altijd mooie Tropenmuseum.

Ik vertelde haar over Epidaurus, waar J en ik vorige maand nog waren in Griekenland.

Dokter van Epidaurus

In Epidaurus kwamen zieke mensen die niet naar gewone dokters wilden. Daar, op de Peloponnesos, kreeg je namelijk eerst een diagnose en daarna een recept voor je lichaam maar ook voor je ziel. Daarom is er op die plek een prachtig theater en sportvelden, groter en mooier dan het daadwerkelijke ziekenhuis dat er natuurlijk ook stond.
Als ik nu dokter was uit Epidaurus zou ik tegen de mensen om mij heen zeggen: de bioscopen, musea en theaters zijn nog steeds open, mensen, ga! Naar het Tropenmuseum bijvoorbeeld. Of naar Theater De Liefde in Haarlem, de thuisbasis van mijn vriendin Mylou, een heerlijke oase in barre tijden met elke dag iets anders fijns. Of naar de verpletterende voorstelling Lichter dan ik, van mijn andere vriendin Esther, waarmee ze door heel Nederland trekt.
En tegen mijzelf zeg ik, als dokter: schrijf, Anna schrijf! Forest Gump, maar dan anders. Laat je ziel zinderen, je hart groeien, je brein kraken bij het werken aan je nieuwe prachtige boek dat elke dag een beetje groeit onder jouw handen. Verdwaal, zucht en huiver. Wees niet bang, wees gretig. Wees welkom. Ren niet, maar schrijf!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *