Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Het went niet

Ik was een boek aan het redigeren, het ging fantastisch. En toen drukte ik op de verkeerde knop.

Het was het brievenboek dat in het najaar komt, ik kreeg al herlezend een paar fantastische inzichten, dat was me al maanden niet overkomen.

Trillerig grijs

Maar ik doe dus niet aan de cloud met dat soort dingen. Dat voelt te weinig privé. En nu was dat dus gewoon stom. Want paf, al het werk weg. In mijn paniek drukte ik op zoveel knoppen dat de computer vervolgens out ging: het scherm werd trillerig grijs, een beetje zoals vroeger wanneer je geen beeld had met de televisie. En terwijl ik daarnaar aan het staren was, hoorde ik een al even verontrustend geluid: de vaatwasser stroomde over.
Zo’n dag dus.
En ook: dat ik me realiseerde dat het alweer voorbij is met de spotlights. Noorderlicht gloeit nog na op de verschillende planken van de verschillende boekwinkels – waar niemand het ziet. Ik wacht nog op reacties van kinderen. Maar de meeste recensies zijn geschreven, de kaarten geschud, er dienen zich alweer geweldige nieuwe boeken aan. En doorrrrr! Ik ben zelf toch ook alweer bezig met een boek voor de najaarsaanbieding? Dit nieuwe boek heet notabene Liefdeswerk, precies hierom.
Hoeveel keer moet ik dit meemaken voordat ik berust?

En terwijl ik de vloer dweil: alle malen zal ik wenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *