Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Ode 54, aan de beesten van New York

Vlees. Zelden zo’n carnivore stad meegemaakt.

En we doen er vrolijk aan mee.

Kreeft

Dus eet ik een pastrami sandwich met ongeveer een kilo vlees erop, bij Katz’s Deli. J. kijkt er al maanden naar uit, ikzelf ben vooral gefascineerd doordat de beroemde scene uit When Harry Met Sally hier is opgenomen. Hier fakete Meg Ryan haar orgasme, aan dit tafeltje naast ons!
En dan is er ook de minstens zo beroemde hot dog van Nathan’s op Coney Island, die moeten we natuurlijk ook gaan eten, het is een geweldig uitstapje.
De stalletjes op elke straathoek met halal vlees, vage sateetjes en hamburgers mogen dan weer niet van J, de geur is er niet minder om, overal alles bbq.
We zien ook King Kong, de aap. Op Broadway in een musical die nogal lijkt op de film. Deze aap is 6 meter hoog, weegt meer dan 1000 kilo en 15 poppenspelers brengen hem in beweging. Dat doen ze zo levensecht dat King Kongs dood, bovenop het Empire Sate Building, echt naar is en eigenlijk het hele einde verpest – hoezeer alle tekstchrijvers er nog iets verheffends van hebben geprobeerd te maken.
Maar het raarste dier vinden we in Chinatown, ’s avonds laat als alle restaurants dicht of verlaten zijn. Een kleine kreeft ligt op zijn rug te spartelen op de straat. J. wil hem redden maar de kreeft knijpt in een onverwachts venijnige beweging bijna zijn vinger eraf. Dan staat hij zelf wel weer op zijn poten en schiet ervandoor, nachtelijk New York in.

Ik ben nog lang niet uitgekeken op deze stad maar morgen checken we uit uit ons hotel om langs de kust naar boven te rijden. Zonder duidelijk plan of reservering, het avontuur tegemoet!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *