Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Ode aan de app-groepjes (44)

Vertel mij je app-groepjes en ik vertel je wie je bent.

Zussen en broer. Zo heet de groep. Mijn zus heeft er een fotootje aan gehangen dat voelt als meer dan 1 leven geleden.

Family

We are family. Zo heet de app-groep van het volgende gezin, mijn eigen gezin. Er wordt nog steeds wel in gepost maar hij is gaandeweg zakelijker van toon geworden. Haarlemmers is erbij gekomen, jongste dochter verzon de titel vanwege de Haarlemmerstraat. Ik zit erin met de drie dochters en ben meteen zelf de meest enthousiaste poster.
Meer praktisch van aard is de groep Hoe het gaat met Maria, waarin we het wel en wee  van mijn moeder overleggen. Die groep heette eerst Maria, maar dat vond ik te verwarrend: alsof mijn moeder zelf steeds berichtjes stuurde (wat ze helemaal niet meer kan).
Er is de werk-app, die heet op dit moment Shell Shockers, en de BFF’s, met twee beste vriendinnen erin. Er is Dinsdagdiner bij Anna, die elke dinsdag even heel actief wordt als alle kinderen en aanhang zich wel of niet aanwezig melden.
En dan natuurlijk de diverse reisgroepjes van de kinderen die af en aan geactiveerd worden. Als de oudste op reis is volgen we dat via Latina Chicks samen met de familie van Karlijn. Middelste heeft ons toegevoegd aan Babi Pangang waarin we haar Aziatische avonturen en en passant ook die van Olivier kunnen volgen, haar reismaatje van het begin.

Vannacht dook ik even die parallelle reis-app in en bladerde door een leven dat voor mij altijd plaatjes zal blijven. Ik miste haar even verschrikkelijk. Niet haar beeld, meer haar stem, haar geur en de tintelende hoeveelheid energie die zij altijd verplaatst.
Dat voel je dan weer niet in de app. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *