Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Afvallen met wijn en slagroom (en noten)

‘Ik ben aan de lijn, ik eet geen brood,’ zeg ik tegen mijn uitgevers. Vervolgens eet ik alle slagroom van de taart die op tafel staat, dat gaat prima met de wijn die we erbij drinken.

Maar serieus. Waar zijn de tijden gebleven dat ik er met gemak drie kilo in tien dagen af kon crashen?

Noten

Gelukkig heb ik een liefje dat mij curvy ook sexy vindt, maar aan de andere kant: dan schiet het dus nóg minder op, met die drie kilo die er toch echt af moeten voor de zomer.
Het helpt natuurlijk niet dat ik zo dol ben op koken en vaak met heel veel mensen aan tafel zit. Geen brood en pasta doen is op zich een goed idee, weet ik uit ervaring. Dat betekent dus lunchen met sla, mee naar het werk. Overal zie ik ze: de collega-sla eters met hun sneue bakjes. Achter bureaus, in de trein, zwijgend, verbeten. Afgewisseld met wortels, een appeltje erbij. Gelukkig heb je ook nog noten, die ontdek ik altijd op dit soort momenten. Ongebrand en ongezouten, de Albert Heijn heeft van die fijne bakjes.

Maar ja, nu zat ik laatste tegenover een vriendin die prachtig was afgevallen. Zij at ook noten.
‘Hoeveel?’ informeerde een andere vriendin die erbij zat.
‘O, echt heel veel.’
Ik knikte. Zie je wel, noten zijn oké.
Totdat ze zei: ‘Soms wel zomaar zes tot acht noten per dag.’
‘Oei,’ zei de andere vriendin geschrokken.
Oei, dacht ik.

 

3 reacties op “Afvallen met wijn en slagroom (en noten)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *