Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Heels, head & standards

Er zijn vloggers die een auto krijgen van hun sponsors, of youtubers met de rest van hun leven gratis make up in ruil voor een paar keer online opmaken.

Maar ik heb de beste fans van allemaal: zonder er iets voor terug te willen, houden ze me warm deze winter.

Crowdfunding

Even voor de bloglezers die niet op Facebook zitten: daar ontstond een spontane crowdfunding na mijn stukje van vorige week. Dat was een beetje ongemakkelijk. En ook confronterend. Deze winter maakt me groezelig, dat dacht ik tenminste de laatste tijd als ik in de spiegel keek en ik probeerde me ermee te verzoenen. Maar nu was er dus ineens kans op nieuwe elegantie.
’O help,’ zei ik tegen mijn vriendin. ‘Nu moet ik wel zeker weten dat dit echt de goede jas is.’ Mylou kwam meteen over met de trein en behoedde me inderdaad voor de net-niet goede jas. Jas nummer twee was niet alleen chic maar ook heerlijk warm, ik stond er in de winkel gewoon in te zweten. Maar dat kon ook komen van zoveel generositeit: ik kocht de jas zonder een centje pijn en toen was er zelfs nog een beetje geld over. Van dat geld kocht ik een kerstbloesje. Ook heel feestelijk want ik had mezelf verteld dat ik dat dit jaar maar even niet ging doen: iets nieuws voor december. In mijn hoofd had ik natuurlijk toch steeds iets stijlvol en verleidelijks aan terwijl ik het kerstbrood uitserveerde aan mijn fijne ronde tafel. Be careful what you wish for…

Ik stapte de winkel uit in mijn nieuwe jas en het was in de spiegeling van de etalages meteen alsof mijn haar golvender, mijn rimpels vrolijker en mijn ogen stralender waren. Ik ging snel mijn afgebrokkelde, afgebladderde nagels mooi nieuw lakken. En in mijn hoofd zei Coco Chanel goedkeurend: ’Keep your heels, head and standards high.’

Foto op mijn achterplat by Dunya, er was nu natuurlijk een officiële sessie nodig. En aangezien zij uiteindelijk mijn rekeningnummer op Facebook had gezet, is zij medeverantwoordelijk.

4 reacties op “Heels, head & standards”

De jas staat je heel mooi. Alsof hij speciaal voor jou gemaakt is. Met deze blouse ben je klaar voor de kerst maar ook daarna. Veel plezier ermee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *