Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Theevragen

Van Shanghai naar Texel.

Dat doet die oudste dochter in een ruk door. En ze speelt diezelfde avond nog het weerwolvenspel.

Reisvrienden

Ze doet ook volop mee met de thee-vragen. Aan elk Pickwick  theezakje zit een kaartje met een vraag in de sfeer van ‘wat zou jij veranderen als je minister-president was?’ of ‘wat is het meest romantische dat je hebt meegemaakt?’ Ze drinken hier in het huisje nogal veel thee, dus er is veel te vragen. ‘Wat maakt jou uniek?’ is een fijne. ’Wat is het meest avontuurlijke dat je hebt meegemaakt?’ hoorde ik daarnet. Ze zaten binnen, ik buiten. Bloem wist niet zo goed wat ze moest antwoorden. Terwijl zij – dochter van de avonturier-  dus net die Transsiberie expres heeft gedaan met uitstapjes als twee weken in de woestijn van Mongolië. En haar agenda alweer vol staat met bezoekjes van couchsurfers en reisvrienden uit de hele wereld.
Maar nu is ze hier op Texel met al haar vrolijkheid en levenslust. We hebben haar allemaal gemist, ik zie het aan haar zussen. De gesprekken, de gemakkelijkheid. ‘Ik slaap bij Bloem in bed,’ claimt de jongste en Bloem vindt alles best. Ook alle andere kids in het huis zoeken haar op. Ze stelt vragen, en wil vervolgens ook echt de antwoorden horen, dat klinkt simpel maar dat is het niet.

Uniek

’Ik denk dat je ouder moet zijn om te zeggen wat jouzelf het meest uniek maakt,’ zei ze net, ‘dat dat iets is wat je pas in de loop van je leven ontdekt.’ Toch kan ik het in haar geval al wel zien.
Volgende week gaat ze studeren, dan begint de Intreeweek. Wat boffen al die jongens en meisjes die in haar groepje zijn ingedeeld!

 

2 reacties op “Theevragen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *