Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Sugar baby love

Ha, Pretty Woman op tv. Dat ga ik leuk samen kijken met de jongste dochter – zal ik alvast popcorn maken?
Dan bliept mijn telefoon. ‘Mam, we blijven bij een vriendin slapen.’

Of: ha, lekker een avond alleen thuis, doorschrijven… of zal ik even naar een vriendin? Net als ik dat aan het regelen ben, zwiept de deur open. ‘Mam, we komen met zijn vieren hier logeren en morgen van hieruit met zijn allen naar Walibi.’

Inhaalactie

Het is een combinatie van bijna-schoolvakantie en een vader op reis. Maar ook een inhaalactie van mijzelf. Vorig jaar om deze tijd ging mijn leven op zijn kop. Nu kan ik het beter: voor ze koken, zorgen, een schoon huisje, meeleven met al die pittige eindproefwerken, en mijn eigen afspraken min of meer om hen heen plannen.
En deze week is ook dat leren weer voorbij en dwarrelen ze alle kanten op. Ik zet de ramen wijd tegen elkaar open, de buren worden zoals altijd wakker met keiharde radiomuziek. Sugar Baby Love. Hoezo zijn pubers sloom? ’s Avonds nog even chillen in het Westerpark, slaapfeestjes bijna elke nacht, ze zitten zelfs te pokeren. En de middelste is hard aan het werk in het restaurant, terwijl ze probeert de overgebleven tijd zo goed mogelijk te verdelen tussen al haar vrienden, zelfs die uit Spanje zijn over. 
Ik zeg nooit nee. Niet als het huis ineens ontploft als ik net klaar zat voor een sereen avondje met mezelf. En ook niet als ze plotseling ergens heen gaan en ik met teveel tijd en eten blijf zitten. Dan kan de stilte waar je net nog zo naar verlangde raar hard vallen. Het is al met al een vrolijke oefening in vasthouden en loslaten.

 

Één reactie op “Sugar baby love”

Pretty Woman de zwijmel film der zwijmelfilms.Ik dacht ik kan hem niet nog een keer gaan kijken Maar hij is geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *