Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Bewegingen

De scholen gaan richting zomervakantie, geen schrijversbezoeken meer. De klus bij EYE is geklaard, sterker nog, de programmeur zegt: ‘No offense maar je hoeft niet meer te komen hoor, Anna.’

Broodtrommeltje

De dochter is naar school, haar broodtrommeltje liefdevol gevuld, mijn moedertje heb ik net gebeld. Het is fijn haar veilig in de Flessenman te weten, omringd door de helden die haar verzorgen. De vakantie is geboekt, voor het eerst met de nieuwe man, o zo spannend. Het huis is stofgezogen, de wasmand leeg, de sportschool bezocht, de vriendinnen gemaild, de boodschappenlijst ziet er heel overzichtelijk uit. Yoga gedaan, koffie gedronken op mijn eigen terrasje in de zon, een verstandig ontbijt achter de kiezen – vanaf vandaag ga ik echtechtecht weer zonder suikers, brood en pasta leven. Stoer nieuw idee gepitcht voor een artikel, de zorg over hoe ik dat ga fiksen nog even uitgesteld want definitieve go afwachten. Afspraken met twee vriendinnen in de agenda van deze week plus de psych, allemaal soulfood, allemaal geregeld. Computer opgeladen, is wel een dingetje want stuk maar nu een heerlijke 97%. Nee, ik mag niet door de mails van mijn afgelopen jaar gaan dwalen om mezelf te pijnigen met en te herinneren aan wat er allemaal is gebeurd, dat heb ik gisteren al gedaan. Dit blogje geschreven. Facebook weg geklikt. Muziek opgezet waar alleen ik in trance van raak. 95%.

En de dikke kat van de buren komt door het open raam naar binnen, nestelt zich aan mijn voeten en zegt sfinxachtig: En nu schrijven jij.

Één reactie op “Bewegingen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *