Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Wat er in Maastricht gebeurde

Alsof je overreden wordt door een vrachtwagen.

Nee, dat scheiden gaat me niet in de kouwe kleren zitten. Toch gebeuren er juist ook fijne dingen dezer dagen.

Engelen

Ze komen van onverwachte kanten. Zoals de leuke en beroemde schrijfster die zogenaamd elke zomer twee maanden offline en verweg is. Ineens stond ze voor de deur, ze had mijn blog gelezen. Een vlammend rode jurk strak over de boezem, dito kleur lippenstift. ‘Ik ben vijf jaar geleden gescheiden,’ zei ze, ‘en ik kom jou de tips en tricks geven die ikzelf toen graag had gehad.’ Ik moest ondertussen de bruidssuite schoonmaken, maar ze pakte gewoon een kussensloop en een kussen en barstte los. Heerlijke tips, heerlijke vrouw. Er komt vast nog eens een geweldig zelfhulpboek van.
Ouwe vrienden, nieuwe vrienden. Je doet je ogen open en ze zijn er, gelukkig. Met slimme woorden, een knuffel, en drank – ook dat is een goede vriend dezer dagen.
En dan is er nog dat gewone vakantieleven met de kinderen dat doorgaat. Toen dit weekend ineens iedereen de hort op bleek behalve ik en Dunya boekte ik spontaan (om 4 uur ’s nachts) een hotelletje in Maastricht voor ons tweetjes. Na Texel een logisch vervolg op het project om Dunya die vanaf haar derde in het buitenland zat in te burgeren in het land waar ze is geboren.

Zomerstraatje

Het is nieuw om alleen met de jongste op vakantie te zijn. Ze is de hele tijd in de weer met haar telefoon, maar ik eigenlijk ook met mijn computer, dus dat is wel ontspannen. En we zitten ook samen wifiloos uren te dineren in een zwoel zomerstraatje, terwijl we een soort per ongeluk truth or dare spelen. Dat ze dat volhoudt, met al haar ADHD-neiginkjes, is al een soort wonder. Naast haar in het prinsessenbed slaap ik lekkerder dan ik in tijden heb geslapen. Overdag maakt Dunya stomme foto’s van me met konijnenoren en face swaps, en ook van ons samen met de zelfontspanner, om dat vervolgens onmiddellijk op snap chat te zetten. En we kopen schoolspullen, de nieuwe Harry Potter en bij de Hema een paar extra zachte handdoeken voor de badkamer in het nieuwe huisje (wat nu voor 95 % zeker doorgaat). Daar had je natuurlijk niet helemaal voor naar Maastricht gemoeten, zou je denken. Maar juist.

4 reacties op “Wat er in Maastricht gebeurde”

Er gaat een tijd overheen maar het komt goed. Je bent een sterke dame met lieve geweldige
dochters.

Al het goede

Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *