Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Neptieten

Het lichaam. Het prachtige naakte vrouwenlichaam.

Ik trakteer mezelf op een nieuw jurkje. Dan ontvouwt zich de situatie dat je vijf leuke jurkjes past maar dat je tegen de verkoopster zegt: ‘Eerst nog even wat afvallen.’ Waarop zij tot je schrik zegt: ‘Ik snap wat je bedoelt.’  Dat je meteen je tas vol gezonde groente laadt en hup door naar de sportschool.
En daar zag ik haar dus, in de kleedkamer.

Siliconen

Eerst dacht ik: zo slank dus. Toen dacht ik en zo bruin, en zo gespierd – en zeker ook zo strak gewaxt. Pas toen zag ik de enorme nepborsten op dat slanke lijfje. Ik heb een fascinatie voor siliconen, laat ik het maar opbiechten. Eigenlijk wil ik het nog wel eens voelen, aan de buitenkant dan. Zo’n borst in je hand. Dus ik bleef kijken en zij bleef naakt ronddartelen Tussen ons in stond een plant, iets varenachtigs, en dat maakte me onzichtbaar. Tot ik zag dat ze door de plant heen terug stond te kijken. En ondertussen heel langzaam haar sporttas uitpakte. Daar kwamen allemaal tubes en flesjes en crèmes uit, voor elk plekje op haar lichaam had ze iets anders. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld was, begon ze zich daar in die nagenoeg verlaten kleedkamer te oliën en te vertroetelen, plekje voor plekje, lipje voor lipje. En ik maar kijken door die plant.

Heiligdom

Het was niet dat ik op haar viel. Dat heb ik meer met een andere vrouw bij zumba. Die is nog molliger dan ik maar ze kan zo lekker dansen, dan moet ik wel naar haar lachen de hele tijd.
Maar de gedachte: zo kan je dus omgaan met een vrouwenlichaam, het ultieme cultiveren ervan. Zo zit deze seksgericht wereld in elkaar, het perfecte vrouwenlichaam als heiligdom. Wat vervolgens geënterd mag worden door iets met testosteron, liefst lekker veel.
Ik ging mijn sportkleren aantrekken, keek naar mezelf in de spiegel. De vrouw met de borsten kwam dichterbij en gluurde steels of ik misschien ook van die sprays of anders een geil sportbehaatje bij me had. Heel even dacht ik het zelf ook. Ik ritste mijn identieke sporttas voor haar open – maar bovenop lag alleen spinazie.

Één reactie op “Neptieten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *