Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Floddertje

Mensen die lades hebben met reservelampen erin. Van verschillende sterktes en fittingen. Daarnaast liggen de doosjes lucifers, keurig in pakjes, de wasknijpers, de gele doekjes, de pleisters en de waxinelichtjes…

Wij probeerden zo’n la, hij kan alleen lastig open en dicht omdat de strijkplank ervoor zit. En omdat er sowieso kerstboomlichtjes en oude slingers tussen blijven plakken. Meestal valt er een hoge stapel papieren bordjes naar beneden als je iets zoekt, of er zit een oud tafelkleed tussen. Yes, batterijen! O nee, dat zijn oude, gebruikte die niemand ooit weggooit omdat we niet zo gauw weten waar dat moet.

Hele oude karnemelk

Ik probeer het, echt! Er zijn boodschappenlijstjes en voorraadkasten in da house. Er is alleen een haperend voorraadbeheer. Zo kan er dagenlang ‘bloembloembloem door mijn hoofd blijven spoken zodat ik nu minstens voor drie jaar taartenbakken bloem in huis heb. En in de bijkeuken drie pakken karnemelk, hoe georganiseerd. Maar als we bij een lunch karnemelk serveren blijkt het pak een maand over datum te zijn (en mijn moeder er maar zoet van drinken de hele tijd).
Ongetwijfeld is Ilco geordender dan ik, maar dat we nog steeds geen kinderbijslag ontvangen, komt omdat hij steeds strandt bij het aanvragen ervan. Je hebt er een DigiD voor nodig en -jawel- Ilco heeft als enige in huis een keer de moeite genomen er eentje te bemachtigen. Alleen, hij kan het betreffende papier niet vinden. Verdwenen in het piepkleine huisje. Net als de vaccinatiepapieren van de meiden, zorgvuldig vanuit Spanje overgevlogen. Spoorloos! Waardoor we steeds dreigender berichten krijgen dat we onze kinderen nu toch echt moeten inenten voor ziektes waarvoor ze de prikken misschien allang in Spanje gehad hebben (maar ik weet het niet zeker).

Mensen die lades hebben met papieren erin, gesorteerd in handige mappen en ordners en die mapjes met stickers en aanwijzingen wanneer je bepaalde acties moet ondernemen zoals bijvoorbeeld je jaarcijfers verzamelen en iets regelen met de kamer van koophandel (maar wat? hoe?). Willen die mensen alsjeblieft bij ons op de Sixhavenweg komen wonen?

(de foto is van de kamer van de jongste dochter. Hoe kan zij ons steeds bozere ‘En nou ruim je je kamer op, je breekt je nek over al die zooi!’ nou ooit serieus nemen…?)

3 reacties op “Floddertje”

Ben gespecialiseerd in heel eenvoudige oplossingen voor ordentelijk huishouden en dan met name de administratieve kant.
75+ woonachtig op het Prinseneiland dus praktisch aan de overkant. Fiets geheel belangeloos graag naar jullie toe om een handje te helpen. Woonde in mijn jeugd lang in Italië en ken bepaalde dilemma’s. Saluti MW

Dat is wel heel lief Marijke! Ik overleg het even met mijn man. Alleen al van het woord ordentelijk word ik blij 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *