Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Metamorfose

Er staan hier ineens hele enge dingen klaar in de gang….

Vannacht vetrekken we dus naar Lapland. Via Zweden en het geweldige monumentje voor Astrid Lindgren, Junibacken, dat ik al tien jaar zo graag aan mijn dochters wil laten zien. Dat is nogal een gedoe met urenlange treinritten vanaf het vliegveld, maar het is voor mij misschien wel waar ik me het meest op verheug.

Natuurlijk, er is ook het Noorderlicht, stel dat we het zien..! De dagenlange tocht met ieder zijn eigen hondenslede door de wildernis. Rendieren in het wild, hoe kerst kan je het hebben. Sauna’s. Sneeuw. En weer dat Noorderlicht, vanaf een of ander station.
Maar terwijl ik dit schrijf is er vooral die onoverzichtelijke berg reusachtige kleding in de gang. Broeken en jassen die van iedereen een Michelinpoppetje maken. ‘Ik dacht: dan heb je meteen eens een keer een echte winterjas,’  zei Ilco die hoopvol met iets gewatteerds en vormeloos voor me stond. Schoenen zonder hakken. Onderwanten, mutsen. En heel erg raar ondergoed.

3 reacties op “Metamorfose”

Een fraaie variant, kennelijk met zorg uitgekozen door Ilco. Ter plekke zul je er vast blij om zijn! Vast een geweldige belevenis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *