Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Zusje

NO SEX stond overal met grote letters. Dus dat was een hele geruststelling.

Mijn zus nam me mee naar een Thaise massagesalon omdat ik zo hard had gewerkt deze zomer. Misschien kwam het doordat ze dus geen seks deden, maar het was de hardste massage ooit. ‘Niet Chinees hoor, echt Thais’ werd ons steeds verzekerd als de Thaisen weer over ons heen klommen om een paar drukpunten vakkundig te veranderen in pijnpunten. Misschien moet je voor seks bij de Chinezen zijn?

Dat boek

Maar dat dit nu kan! Net zoals ik nog steeds eindeloos verbaasd en trots (hier! van mij!) naar het IJ kan staren vanuit  al mijn ramen. Gewoon een middagje naar mijn zus, samen de kroeg in. En sowieso: dat deze mooie, lieve vrouw mijn zus is. Die ik met dat boek van mij ook weer behoorlijk wat heb aangedaan – maar die me helemaal niks kwalijk neemt. Ze is vier jaar jonger maar ik ga me steeds kinderlijker voelen. Misschien was ze altijd al de oudste.
Onze temperamenten kloppen voor geen meter. Zij zo gevoelig, ik zo impulsief. Zij zo rustig, ik zo wild. En toch. Er is iets zusserigs wat verder gaat dan alleen die eerste gedeelde jaren van ons leven. Iets onuitgesprokens, eindeloos vertrouwds. Dat zij precies weet hoe ik ben – en me tóch onvoorwaardelijk in haar hart sluit; zoals je dat doet bij je kinderen.
Nog op de fiets terug naar huis beginnen we elkaar al berichtjes te sturen: was fijn he? ja zo fijn!
Thuis staan mijn dochters net de afwas te doen en de een zegt tegen de ander; ‘Dat gaan wij ook doen he, later? Samen van die afspraakjes, elkaar meenemen naar zo’n rare massage?’
‘Als jij betaalt,’  zegt haar zus.
En dan weet ik dat het goed zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *