Categorieën
Verhalen van een Amsterdams leven

Alles beweegt

‘Dit is hét boek hè?’  Mijn zus  kijkt veelbetekenend als ik haar het pdf-je laat zien van de cover van mijn nieuwe boek. Hoewel ik niet precies kan benoemen wat ze bedoelt, knik ik al net zo gewichtig. Dit is het boek.

Door mijn raam aan het IJ zie ik in één blik treinen, boten, bussen, fietsers, veerboten, een vliegtuig. Hoe anders dan de beeldschone maar verstilde olijfheuvels die zich vorige week nog eindeloos en bewegingsloos voor mijn ogen ontvouwden.
Zelf beweeg ik volop mee. Ik ben een mol uit zijn zonnehol, een onzichtbaar persoon die ineens weer vorm heeft gekregen.

Parool

Morgen staan we met het Mandelahuisje op de cover van Het Parool. Dan begint ook de column die ik deze zomer schrijf over mijn leven als herbergierster.
En alsof dat nog niet genoeg is, ga ik in september na drie jaar héél hard werken in het najaar eindelijk mijn nieuwe boek presenteren. Daar heb ik al die tijd schimmig en vaag over gedaan, maar dit is het moment om een grote tip van de sluier op te lichten. Ik was bij mijn uitgever voor de laatste correcties, nu kan ik niet meer terug.
Dus. Dit is de flaptekst:

Een heel bijzonder meisje

Ze noemen zichzelf Casa Nostra en ze hebben hun eigen vakantie-eiland in Italië. Een groep succesvolle mensen die samen werken en feesten, verbonden door één vrouw: de mooie, onbetwiste leidster Sofía.
Alicia is elf als haar ouders zich aansluiten en vanaf dat moment begint haar dubbelleven. Onder de allesomvattende vleugels van Sofía leert ze de liefde kennen en het leven vieren – alles één groot avontuur. Dat er af en toe ook onverklaarbare en zelfs gevaarlijke dingen gebeuren bij Casa Nostra neemt ze voor lief.
Totdat haar wonderland van de ene dag op de andere ophoudt te bestaan. Alicia vindt zichzelf terug tussen de brokstukken van haar eerder nog zo perfecte leven. In haar gedachten schrijft ze Sofía een lange brief die de vorm aanneemt van een droomachtige stroom van herinneringen.

Omslag ‘portret met bloem’ van de geweldige Marc Suvaal.

4 reacties op “Alles beweegt”

Door het interview dat jaren geleden in Het Parool stond ben ik jullie gaan volgen.
Heb de kleine meisjes jonge dames zien worden en nu ben je weer terug in Het Parool.Geweldig.
Gefeliciteerd met je nieuwe boek.
Veel succes en plezier jullie allemaal met het nieuwe leven.
Groet Liesbeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *