Categorieën
Verhalen van de berg

Droomhuis te koop in zuid Spanje

‘Thuis!’  Dat schreef ik ruim zes jaar geleden.

In mijn handen: de gastenboeken van ons Spaanse huis, cortijo los gitanos. Op de eerste bladzijde schreef ik zelf iets, vol verwachting: ‘Na zo lang reizen eindelijk weer thuis. Wat zal hier allemaal gaan gebeuren, met wie zitten we onder de sterren, hoeveel avonturen, wijntjes, plannen, gedachten…’
Daarna komt een parade van blije berichtjes want ja, we zaten heel vaak onder die sterren en met heel veel mensen (sommige herinner ik me niet eens meer). ‘Ik kwam om te schrijven en zette hier 18000 woorden op papier ‘ ‘Ik snap helemaal dat je hier verliefd op werd’ ‘Een uitzicht zo mooi omstuwd door vertes’  ‘A dream come true’  ‘100 % geluk’ ‘Wat een warm huis’ ‘Fata morganahuis’ ‘Eftelinghuis’ ‘Droomhuis’… Veel lyrische teksten over vijgen, amandelbomen, olijven en een stuk of tig keer het woord paradijs en/of paleis.
Tsja, daar gaan we dus weg. Ik ben zolangzamerhand wel klaar met al dat afscheid, de melancholie voorbij – en misschien zelfs wel de tranen. De gastenboeken gaan NU in een doos en ik open ze pas weer als het heel koud is in Nederland. Maar terwijl ik dat doe, denk ik wel: huis, lief huis, blijf niet al te lang aan ons plakken, daar ben je veel te mooi en te goed voor…

Spaanse makelaars

De verkoop zou op zich een makkie moeten zijn, maar Spaanse makelaars zijn nogal ondoorgrondelijk. En bovendien zullen het wel buitenlanders zijn die dit huis kopen. Spanjaarden zelf wonen liever niet zes kilometer buiten het dorp en die houden meer van kleine huizen dan van grote. Maar ergens in Nederland, Belgie, Engeland of misschien wel Scandinavie loopt dus een gezin rond of een stel met een droom van een bed and breakfast in Andalusie, dat weet ik wel zeker. En dat stel maar zoeken en zoeken… zoals wij zelf ook hebben gedaan zeven jaar geleden. Dit is een van de weinige momenten dat ik wilde dat mijn blog viral ging. Mensen, zoek niet verder, hier staat jullie huis te stralen! Kijk maar:
http://www.granadacountryproperties.com/home/properties/property/748-casa-africa-montefrio

2 reacties op “Droomhuis te koop in zuid Spanje”

Hai Anna, Ik kreeg gisteren een mailtje van iemand die een link wil plaatsen op een van mijn websites… dat is op zich niet interessant voor jouw maar nu ik jouw bericht lees, denk ik dat jullie wellicht iets aan elkaar kunnen hebben. Hij heeft een bedrijf dat vakantiehuizen verkoopt… volgens mij is het een NEderlander en verkoopt bij in heel europa. Ik ken hem niet persoonlijk maar de site lijkt ok.
ttp://www.secondhomeguide.com/nl/ zijn naam is Bert van Doesburg. Succes en groetjes , Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *