Categorieën
Verhalen van de berg

Het mooiste boek van de wereld

Ik liep door de Van der Pekstraat, zo’n typische grijzige arbeidersstraat in Amsterdam-Noord. Maar ineens werd alles mistig en liep er een wonderkind met een viool voorbij, op zoek naar zijn ‘muziekengel’, terwijl tegelijkertijd een man in een zwarte mantel mij zwijgend in diep water probeerde te lokken…

De tomeloze verhalenverteller Nancy Wiltink met wie ik al vaker via verhalen de wereld heb veroverd, had een idee: neem een plek – in dit geval Amsterdam-Noord – en laad die plek met verhalen. Vraag dat aan topschrijvers en illustratoren die er een speciale band mee hebben. En dan… dan gebeurt er een wonder.

Gedroomd

Er is een sprookjesboek van gekomen. Met verhalen over een draak in de IJtunnel, de pont die soms een spookpontje is, en een vergeten prinses met meterslange haren in een treurig Noords hotel. En nog een kleine twintig andere verhalen en heel erg veel tekeningen, zowel van grote meesters als aanstormende talenten. Nancy en ik hebben zelf ook verhalen geschreven en samen de redactie gedaan. Het boek werd beeldschoon vormgegeven met een linnen band en gouden letters; het gedroomde sprookjesboek.
Soms klopt alles. Dit boek krijgt nog meer vleugels omdat het stadsdeel alle kinderen van Noord (ja, alle) dit cadeau gaat geven. Nancy’s idee gaat duizenden kinderen meeslepen, betoveren, verleiden. Niemand kan ooit meer normaal door Noord lopen omdat wij het hebben bevolkt met poppendokters, kabouters, zilvervisjes, en totaal nieuwe kikkerrassen.
Het boek ligt nu bij de drukker en man, wat ben ik trots!

3 reacties op “Het mooiste boek van de wereld”

Wat een superleuk idee. Ik hoop dat veel gemeentes dit idee gaan overnemen. Misschien kan de burgemeester van Amsterdam dit voorstellen tijdens een grote vergadering van burgemeesters? Tenminste, ik ga ervan uit dat ze wel eens met elkaar vergaderen.

Ada

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *