Categorieën
Verhalen van de berg

De ultieme natte droom van elk meisje

‘Ach, is het je eerste?’
Mijn stoere Spaanse vriendin Toñi kijkt bepaald vertederd naar me.
Ja, het is mijn eerste. Ik heb er 45 voor moeten worden, maar ik voel me nog steeds als een puber voor haar eerste bal.

De flamencojurk. Elk meisje uit Andalusie heeft er eentje. Er is zelfs een oma in het dorp die ze maakt. Kort, lang, in alle kleuren. Want dat het rood of zwart moet zijn, is echt onzin. Bloem heeft er eentje in abrikoos, Chaia een bruine. Zelfs die stipjes hoeven niet. Het is de vorm – dat zeemeerminachtige-  en die laagjes over elkaar. Dat maakt het een echte feria-jurk, want zo heet het eigenlijk.
En dit weekend is er weer feria, dorpskermis, en trekt de boerenkar door het dorp, volgeladen met meisjes en vrouwen in van die jurken. Ook Bloem zit erin met haar beste vriendin. Te giechelen, met hun interessante kapsels waar een echte kapster die ochtend uren mee bezig is geweest. Onderweg stoppen ze steeds om te dansen en te drinken. Sommige vrouwen moeten eruit getild worden, zo strak is de jurk.
Kennen jullie me inmiddels goed genoeg om te weten dat ik nooit maar dan ook nooit in zo’n kar zal stappen? Ik vind het heerlijk om ernaar te kijken, nog veel leuker om erover te schrijven, maar eraan meedoen… brrr.

Een heks in halloweenkostuum

Maar ja die jurk… is dat niet de ultieme natte droom van ieder meisje? En nu, met de presentatie van KOM HIER ROSA voor de boeg, is er eindelijk een aanleiding.
Bij de dorpsoma kon ik hem niet laten maken – dan moet ik ook elke keer mee in die kar. Dus ik ben naar de flamencowinkel in Granada gegaan. Eerst kocht ik een flamenco-oefenjurk. Zat heel lekker, had rode stippen en zwierde vrolijk in het rond. Maar ik voelde me toch een beetje een soort heks in halloweenkostuum. Helemaal toen mijn dochters zeiden dat niemand in zo’n oefenjurk de straat op gaat, dat het toch een beetje was als een onderjurk. ‘En de bovenkant is zwart, dat doet je helemaal niks’  zei mijn meest trendy vriendin Jacq die hier even op bezoek was.
Dus nu heb ik na vier jaar Spanje eindelijk een echte feriajurk gekocht. Groen. Hij hangt al de hele week verwachtingsvol op een hangertje en NU stop ik hem in mijn koffer.

4 reacties op “De ultieme natte droom van elk meisje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *