Categorieën
Verhalen van de berg

3 x blij

De volgende keer dat ik schrijf ben ik weer in Spanje. Ik krijg nu nog even een druk weekend met nog een ander radioprogramma (Capuccino, Radio 2, zaterdagochtend 11 uur!) en de premiere van de circusvoorstelling.
Maar eerst: hoe was het gisteren? Drie geluksmomenten.

1. Kermis

Ik loop over de Dam want ik ga lunchen met mijn uitgever. Op zulke momenten moet ik atijd nog denken aan de tijd dat ik als straatarme student in Parijs woonde. Als ik een avondje uit was gegaan, moest ik de hele week stokbrood met camembert eten, meer avondeten kon ik me niet veroorloven.
Ik zie me nog rond de Hallen dwalen en met een soort hongerige bewondering kijken naar alle terrassen. Daar zaten mensen te lunchen met witte wijn en salades. Zo chic vond ik dat! Ooit, dacht ik, ooit zou ik zelf…
En zie mij! Ik ga nu niet alleen lunchen met salades op een terras, ik ga ook nog eens lunchen met mijn uitgever. Misschien raar na zoveel boeken, maar ik kan me nog steeds met een schok realiseren: het is gelukt, ik ben echt schrijver geworden.
Dus ik loop over de Dam en ik ben blij want het is ook nog kermis en ik hou zo van de kermis. Van die onverstaanbare geluiden, van de suikergeuren, van de ranzigheid, van het reuzenrad. Er is zelfs een metershoog spook met knipperlichtogen!

2. Kinderboekenschrijver

Ik zit middenin de Talkshow om Vossenjacht te promoten en ineens zweef ik erboven. Ik zie al die mensen in de zaal naar mij kijken, ook wel wat mensen die ik erg mis (mijn man, mijn meisjes), maar vooral ook: zoveel mensen die er wel zijn, die de moeite hebben genomen om op deze warme dag naar dit zaaltje te komen om een uur naar mij te luisteren. Ik vind iedereen die daar zit ineens zo lief…  
En dan heeft presentator Paul Rosenmoller  ook nog eens heel goed mijn boek gelezen en zegt hij om de haverklap ‘kinderboekenschrijver Anna van Praag….’  Weer diezelfde opwinding: dat ben ik, hij bedoelt mij!

3. Prosecco

En dan is alles alweer voorbij en zit ik met Mylou prosecco te drinken en enorm slap te lullen over boeken en schrijven en de liefde en het leven. Gesprekken die we al dertig jaar voeren en ik ben weer gewoon wie ik ben, met mijn hele hebben en houden en nog meer dan tijdens het interview voel ik me gezien. 

Het was een mooie dag.

2 reacties op “3 x blij”

Hi,
Welke talkshow was dit? Welke dag en hoe laat…? Dan luister/ kijk ik op uitzending gemist. Was de hele week druk aan het werk en heb dit dus gemist.
Ik hoor het graag!
groetjes Ella.

Oba Live heette het. Op radio 5 bij de Ikon was het te horen tussen 19 en 20 uur op de 21ste en nu terug te horen bij uitzendinggemist. Verder zou je het moeten kunnen vinden bij Salto TV maar dat kan ik hier (ben nu in Groningen) niet zo gauw achterhalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *