Categorieën
Verhalen van de berg

Een man met een hoed

Prinsjesdag bij jullie! Vond het vanmorgen ineens enorm belangrijk om Dunya uit te leggen wat de troonrede was en de gouden koets. In Nederland interesseerde het me niks, maar hier lijd ik soms aan een raar ‘als ze maar onthoudt waar ze vandaan komt’ sentiment. 
‘Ik heb die koets al heel vaak gezien,’ riep Dunya vanaf haar fiets.
‘Wanneer dan?’ 
Op datzelfde moment wierp ze zich met fiets en al van de heuvel omlaag, dus dat antwoord kwam nooit meer.
Maar goed, Ilco bekommert zich dus om de hoeden vandaag.

Gaga

Tien kamerleden dragen vandaag een MasterPeace hoed. Dat is nou echt zo'n Ilcoplannetje. Grappig, slim (al die aandacht voor MasterPeace!), en ook nog eens hip. Want ja, die hoeden zijn wel ontworpen door echte ontwerpers. 
Het is voor mij een beetje genant om te zeggen want ik zou graag een fashion babe zijn, maar Ilco is hier in huis veruit de meest modieuze. Ik snap niet hoe het kan voor iemand die amper tijd heeft om alle hippe scenes af te struinen, maar Ilco weet altijd precies welke merken kunnen en welke niet. Welke kleur ik moet dragen (en dat wordt dan een jaar later mainstream mode), hoe hoog de laarzen dit jaar en uit een vol rek kleren pakt hij altijd precies dat ene jasje. Ook hijzelf ziet kans om tussen al het wereldreizen door een leren jas in Londen, schoenen in Barcelona of een wild bloesje in Amsterdam te kopen. En een paar keer per jaar gaat hij met de meiden op pad en koopt hun hele garderobe met hen. Ik kom daar niet meer aan te pas. 
Dus die hoeden. Die komen van Frans Molenaar en de ontwerper van Lady Gaga. En van nog meer mensen die ik niet ken maar dat zegt dus niets. Kijken dus allemaal, naar de Gouden Koets en troonrede – niet om de koningin en al helemaal niet om het niet-bestaande regeringsstatement.  Maar om het genot van de hoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *