Categorieën
Verhalen van de berg

Het beste

In het buitenland kan je een deel van de Nederlandse televisie ontvangen via een zender die BVN heet (het Beste van Nederland en Vlaanderen). Dat betekent dat wij het journaal hebben, NOVA en De Wereld Draait Door, maar dan weer niet Annie MG Schhmidt. Wel Ivo Niehe en een eng Belgisch programma dat Koppen heet. En ook nog ons eigen wereldwijd BVN-weerbericht door Erwin Krol, mijn lievelingsprogramma.
En de Haiti-avond. Die hadden wij ook live. En dat was dan weer enorm saamhorig. ‘Wij Nederlanders zijn hier goed in,’ zei iemand en dat voelden wij hier ook zo. Ja, wij Nederlanders kunnen toch maar ‘mooie televisie’ maken, professioneel en ontroerend tegelijk.

Carice

Bloem en Chaia hadden op school al geld ingezameld voor Haiti, maar dat was in dezelfde week als de collecte voor verf om de door de regen gehavende school weer op te knappen. Dus nu besloten ze allebei spontaan een maand zakgeld over te maken naar Haiti. Ook wel een beetje omdat ze hoopten Carice van Houten aan de telefoon te krijgen, maar toch.
Helaas. Ineens werden wij er weer bruut aan herinnerd dat ‘wij Nederlanders’ daar zaten en niet hier. Want elke keer als iemand de speciale lijn opnam (‘Ik hoorde hoi. En het was een vrouw!’) werd de verbinding meteen verbroken. Het gratis bellen gold zeker niet voor Spanje. Dus uiteindelijk zonder tussenkomst van Carice geld overgemaakt. 
Maar het was al met al een mooie avond, zo met André van Duijn, Trijntje en heel zingend Volendam. Het beste van Nederland. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *